Ordensregler for N/F Ellebakken.

Nyttehaven Ellebakken er et lille havesamfund i samfundet, hvor alle medlemmer bidrager til fællesskabet og fælles vedligehold af området.

1. Kommunikation mellem medlemmer og bestyrelse.

Der sendes jævnlig orientering fra bestyrelsen til medlemmer pr. mail, og de samme meddelelser hænges i udhængsskabet. Vigtige breve bliver om vinteren sendt med post til de medlemmer, der ikke har internet.

Enkle spørgsmål fra medlemmerne kan besvares over mail eller mundtligt. Større spørgsmål kan medlemmerne til hver en tid få behandlet på et bestyrelsesmøde. Der hænger postkasse på stenhuset til samme formål.

Facebook er at opfatte som et supplement og ikke et diskussionsforum. Større debatter foregår på generalforsamlinger.

Vi er mange forskellige mennesker, og det kræver rummelighed af os hver især.
Bestyrelsen ønsker, at vi holder en god tone indbyrdes.

Der er kontortid hver søndag i april, maj og juni kl 10-12, hvor et eller flere

bestyrelsesmedlemmer sidder klar til at servicere. Juli er der ikke kontortid. I august,

september og oktober er kontoret åbent den 1. søndag i måneden kl 11 -12

2. Skur med tilhørende havelod.

Som medlem af foreningen N/F Ellebakken, får alle medlemmer tilbudt en andel af et skur uden anden ekstra omkostning end at skuret skal holdes vedlige.

Skure skal være malet svenskrøde med hvide vinduer og vindskeder, samt have et anvist nummer.

Man kan søge om økonomisk støtte til reparation ved at fremvise kvittering for køb af materialer, og få det halve af udgiften til materialer refunderet, dog højst 2000 kr. Man kan ikke få refunderet udgifter til maling og evt. håndværkere.

Nybyggeri kan kun finde sted efter tilladelse fra Københavns Kommune

Der må opsættes hegn med maksimal højde på 1,50 m; men der må ikke plantes hæk. Overalt skal der holdes minimum 2,5 m frit til nabomatriklerne samt nabohavelodder.

3. Jordlodder.

Hvert medlem kan leje jordlod i henhold til regler udstukket af Københavns kommune.

Jordloddet skal passes af medlemmet. Ved længerevarende ferie, sygdom eller andet, hvor medlemmet i en periode er ude af stand til at passe sit jordlod, aftales det med bestyrelsen, hvordan det bliver passet.

Man er velkommen til at have en ven eller bekendt med i haven og hjælpe til, når man selv er der, og i begrænset omfang også når man ikke er der.

Det lejede lod skal være opdyrket og rimeligt fri for ukrudt.

Der må ikke bygges på jordlodder, og heller ikke plantes træer. Det er tilladt at have et hegn på 25 cm omkring jordloddet. Der må ikke plantes vin i skel ind til nabolod. Græsareal og terrasseanlæg må maksimalt udgøre 10 m2, dog 15 m2, hvis der er drivhus på jordloddet.

Planterester skal komposteres på eget jordlod, og kompostbeholderen skal placeres minimum 20 cm fra nabojordlod og fællesarealer, så der kan luges rundt om.

Der må ikke anvendes pesticider i nyttehaven.

4. Ukrudtsrunder.

Havelod og jordlod med tilstødende stier, gange og veje skal være rimelig fri for ukrudt.

Der er nedsat et ukrudtsudvalg bestående af en repræsentant for bestyrelsen samt en eller to repræsentanter for de menige medlemmer. Bestyrelsen vælger selv sin repræsentant. Repræsentanten for de menige medlemmer vælges af medlemmerne på generalforsamlingen for en 2-årig periode.

Datoer for ukrudtsrunder meldes ud såvel som datoer for opfølgning.

Ukrudtsudvalgets opgave er at tilse, om der er jordlodder, der i væsentlig grad er misligholdt, jævnfør foreningens vedtægter. Misligholdelse af væsentlig karakter kan medføre opsigelse af lejemål.

I vurderingen af jordlodder mm lægges især vægt på følgende:

  • Om jordlod, der støder op til nabojordlod er ukrudtsfrie i en afstand på mindst 20 cm

  • Om stier og gange udenfor jordlod og havelod er ukrudtsfrie.

  • Om jordlod er rimeligt fri for ukrudt og dyrket enten med afgrøder eller blomster.

Lejerne af jordlodder, der støder op til vandkar, har pligt til at renholde omkring disse for ukrudt.

5. Misligholdelse af skur/havelod og jordlod.

Medlemmerne kan kun bytte skur og havelodder, hvis de har overholdt deres pligt til at vedligeholde disse med maling m.v., samt reparation af tag, døre og træværk, og passet deres lod. Efter påtale kan medlemmet miste retten til at have skur og i grove tilfælde miste medlemskabet i foreningen.

Overdragelse og brug af jordlod og eller havelod kan kun ske til personer via ventelisten.

6. Drivhus.

Det er tilladt at opsætte et standard drivhus på maksimalt 9,9 m2 efter bestyrelsens godkendelse af en tegning med angivne mål og placering på jordloddet. Der skal være et minimum på 50 cm til nabojordlod, nabohavelod og fællesarealer. Af sikkerhedsmæssige grunde skal drivhuset altid være intakt, vedligeholdt samt forsvarligt forankret.

Ved opsigelse af jordlod, havelod eller medlemskab påhviler det ejeren af drivhuset at afstå eller bortskaffe drivhuset inden for 4 uger efter opsigelsen, eller evt overdrage det til foreningen.

7. Veje, gange og stier.

Veje og stier kan benyttes af alle. Stier, der ligger mellem de enkelte jordlodder, skal være ca. 50 cm brede, og må gerne være med græs, som i så fald slås hyppigt. Medlemmerne har pligt til at holde rent til midten af de veje eller stier, der støder op til deres havelod eller jordlod. Ved fællesarealer har man renholdningspligt 2 m fra sit havelod eller jordlod.

Bortset fra nødvendig arbejdskørsel skal biler og andre motorkøretøjer parkeres på P- pladsen umiddelbart indenfor hovedlågen. Ved arbejdskørsel køres LANGSOMT gennem foreningen, og bilen køres tilbage på P-pladsen, så snart man har læsset af.

Cykler kan parkeres i de opsatte cykelstativer og må ikke være til gene for naboerne.

8. Fælles faciliteter.

De 2 gule huse - skolestuerne, har køkkenfaciliteter og er til fri afbenyttelse for alle medlemmer. Medlemmerne kan reservere disse huse til eksempelvis familiesammenkomster ved at skrive sig på listen i de 2 huse. Man skal altid gøre rent efter sig og fjerne affaldet. Foreningen har ingen affaldsordning.

Stenhuset er fortrinsvis et arbejdshus for bestyrelsen, men bruges også til åbne arrangementer for alle medlemmer.

Desuden kan medlemmer leje stenhuset til private formål. Medlemmet der lejer stenhuset skal selv være tilstede. Beløbet for leje af stenhus fastsættes af bestyrelsen. Leje af huset sker ved fremmøde i kontortiden. Der skal gøres rent efter brug.

Værkstedet kan anvendes som arbejdsplads med det tilhørende værktøj. I værkstedet kan man stille materialer, der kan bruges af alle medlemmer. Værktøjet, herunder græsslåmaskiner kan lånes, men husk at levere det lånte tilbage.

Toiletter er i det grønne hus ved hovedlågen. De er er aflåst og lukket om vinteren af hensyn til eventuelle frostskader.

Toiletterne skal anvendes med omtanke og med respekt for andre brugere. Sørg for at efterlade toiletterne rene og pæne efter brug. Vi har ingen affaldsordning.

Hovedlågen skal ALTID holdes lukket.

I havesæsonen 1.april til 31. oktober skal lågen være låst mellem kl. 21.00 og 8.00. Udenfor havesæsonen 1. november til 31. marts skal lågen altid være låst.

9. Ventelister.

Intern venteliste for jordlodder. Medlemmer kan i havesæsonen skrive sig op på den interne venteliste enten i kontortiden eller per e- mail. Det gælder både hvis man ønsker at bytte jordlod og/eller ønsker afgive et jordlod.

Når havesæsonen er slut, skrives en liste over de opsagte lodder. På foreningens åbningsdag fordeles de ledige lodder til de medlemmer der står på den interne venteliste.

Intern venteliste for skure. De medlemmer, der ønsker et andet skur, kan i kontortiden eller pr e-mail føres på ventelisten for skure. Ved haveårets start behandles medlemmernes ønsker.

Ekstern venteliste. Den første søndag i maj kl. 10 foregår den årlige opskrivning på ventelisten efter ”først til mølle” princippet. Alle med fast bopæl i Københavns kommune eller kommuner der støder geografisk op til Københavns kommune samt Dragør kommune kan opskrives på ventelisten.

Bestyrelsen fastsætter et beløb for opskrivning på venteliste.

Hvis en ansøger på ventelisten frasiger sig et tilbudt lod 3 år i træk, bliver ansøgeren automatisk slettet på ventelisten.

Den ajourførte liste over ledige lodder og pladser i skure er grundlaget for fordelingen til ansøgerne på ventelisten. Efterfølgende bliver pladserne i skure fordelt til de nye medlemmer.

10. Diverse bestemmelser.

Arbejdsopgaver i Ellebakken. En del opgaver skal løses flere gange om året, eksempelvis rense bestemte områder for ukrudt og slåning af græsplæner. Andre opgaver løses på foreningens arbejdsdage. Hvis man ikke kan deltage i nogen af disse opgaver, bliver medlemmet opkrævet et beløb, fastsat af bestyrelsen - i forbindelse med den årlige opkrævning.

Betalingstermin. Den årlige opkrævning forfalder den 1. marts og der pålægges et gebyr hvis ikke betalingen er indgået senest 14 dage efter en rykker. Manglende betaling herefter medfører, at man mister sit medlemskab.

Opsigelse af medlemskab. Opsigelse af jordlod, havelod og medlemskab skal ske skriftligt i kontortiden på en blanket med dato, navn, adresse, nummer på jordlod og havelod, underskrevet af medlemmet og et bestyrelsesmedlem. Ligeledes kan opsigelsen foretages per e-mail med de angivne data.

Hvis opsigelsen kommer senere end 31.12 forfalder betalingen for næste haveår.

Havevanding. På grund af de høje priser for vand, samt vores fælles ansvar at spare på rent drikkevand, er det kun tilladt at vande med håndholdt vandslange i tidsrummet mellem kl. 18.00- 8.00, ligesom det er hensigtsmæssigt at undlade at vande midt på dagen med høj sol/temperatur.

Sten og grene. Sten kan lægges i kurvene ved vandkarrene. Grene fra buske og træer kan lægges på grenhegnet, dog ikke stikkende grene eller kviste eksempelvis af tjørn, brombær, hindbær og roser. Alt andet affald er det medlemmernes ansvar at bortskaffe på lovlig og forsvarlig vis.

Dyr. Hunde kan medtages efter særskilt aftale med bestyrelsen; men de må ikke løbe frit omkring. Alt dyrehold på foreningens arealer er forbudt. Af hensyn til smittefare er det forbudt at fodre ræve

Bistader. Det er tilladt, at en gruppe af medlemmer opsætter bistader til fælles bedste.

Otium. Ældre medlemmer som stadig ønsker kontakt med andre medlemmer og med jord; men ikke magter eller ønsker at passe et jordlod alene, kan tilbydes at dele et lod med andre medlemmer. Prisen for medlemskab reguleres i forhold til hvor mange der deler et lod. Man vil fortsat være medlem af foreningen, kunne benytte sig af fællesarealer, fælleshuse, deltage i fællesarrangementer og modtage Havebladet. Dog vil man ikke kunne råde over et skur.

Man er fritaget for fællesarbejde.

Ordensreglerne er tilrettet efter generalforsamlingens beslutning den 5-9-2021